Bacon skivat

Skivat bacon gjort på återskapad rök. Detta innebär att man framställer vanlig rök med bok/alspån, som man sedan kyler ner så att det blir en vätska. Man renar därefter vätskan och använder denna för att skapa rök (under högt tryck och värme) i de vanliga rökskåpen. Fördelarna med denna rök jämfört med att röka direkt över brinnande alflis/bokflis är att arbetsmiljön oftast blir bättre för de som arbetar samt att man även kan avlägsna vissa skadliga ämnen i röken.

  • Ingredienser

    Ben-, brosk- och svålfri sida av gris, salt, antioxidationsmedel (E331, E301), druvsocker, konserveringsmedel (E250), rökarom. Köttmängd: 97 %. Fetthalt: 33 %.

  • Näringsvärde

    (per 100 g)

     

    Energi
    1450 kJ/ 350 kcal

    Fett 33 g

     varav mättat fett 14 g

    Kolhydrat 0,1 g

     varav sockerarter 0,1 g

    Protein 13 g

    Salt 1,9 g