Smördegsplattor

Frysta smördegsplattor med smör. Färdiga att gräddas i ugnen. Låt degplattorna tina 15–20 minuter i rumstemperatur innan bakning. Kavla eventuellt ut plattorna något och baka ut till paj, piroger, bakverk med mera. Pensla gärna ytan med uppvispat ägg så blir den blank och gyllene. Grädda i ugn i ca 200°C 15–20 minuter eller tills ytan fått fin gyllene färg.

  • Ingredienser

    Vetemjöl, smör 33 % (grädde, mjölksyrakultur), vatten, salt, surhetsreglerande medel (E334). Kan innehålla spår av ägg, sesamfrö och soja.

  • Näringsvärde

    (per 100 g)

     

    Energi 1650 kJ/ 400 kcal

    Fett 28 g

     varav mättat fett 14,5 g

    Kolhydrat 30 g

     varav sockerarter 0,2 g

    Protein 6,2 g

    Fiber 1,7 g

    Salt  0,6 g