Ost- och skinkpaj

Quiche Lorraine - en klassisk fransk paj med ost och skinka tillagad enligt franskt recept. Pajen är fryst. Går att tillagas i både ugn och mikrovågsugn. Bon Appétit!

  • Ingredienser

    Fyllning: Mjölk, kokt skinka* (skinka, buljong (vatten, fläskkött, grönsaker (selleri, morot, purjolök), örter, kryddor), salt, druvsocker, socker, jästextrakt, cikoria, gelatin, stekt lök (lök, solrosolja), antioxidationsmedel (E301), konserveringsmedel (E250)), emmentalost (mjölk, salt, syrningskultur, mikrobiellt ystenzym), äggäggulagrädde, mozzarellaost (mjölk, salt, syrningskultur, mikrobiellt ystenzym, surhetsreglerandemedel (citronsyra)), risstärkelse, kryddextrakt (peppar, muskot).
    Pajdeg: Vetemjöl, rapsolja, vatten, ägg, potatisstärkelse, rismjöl, mjölk, druvsocker, salt, pepparextrakt.
    Pajen innehåller 15 % skinka och 14 % ost. Kan innehålla spår av senap.  

  • Näringsvärde

    (per 100 g)

    Energi 1050 kJ/ 250 kcal

    Fett 14,5 g

     varav mättat fett 4,8 g

    Kolhydrat 17 g

     varav sockerarter 2,6 g

    Fiber 0,7 g

    Protein 12,5 g

    Salt 1 g