Bläckfiskringar

Frysta bläckfiskringar av släktet Illex. Fiskade med krokar och lina i Sydvästra Atlanten. Passar utmärkt att fritera med citronskivor eller dippa i någon kall sås till exempel chilisås eller aioli. Tillagning krävs då bläckfiskringarna är råa. För bästa resultat tina bläckfiskringarna innan användning.

  • Ingredienser

    Ringar av bläckfisk (Illex argentinus) 90 %*, vatten, fuktighetsbevarande medel (E330, E331, E451, E452), salt. Bläckfiskringarna är försedda med en tunn ishinna, för att skydda mot uttorkning. Glaseringen ingår inte i nettovikten.
    *Fiskade med krokar och linor i Sydvästra Atlanten (FAO 41).

  • Näringsvärde

    (per 100 g)

     

    Energi 225 kJ/ 50 kcal

    Fett 0,6 g

     varav mättat fett 0,3 g

    Kolhydrat 0 g

     varav sockerarter 0 g

    Protein 12 g

    Salt 1,2 g