Matgrädde 5 dl 15%

Kokbar matlagningsgrädde för varm och kall matlagning. Förhöjer smaken i soppor, gratänger, såser och grytor. Eftersom fetthalten är låg är den ej vispbar och ibland kan redning behövas, t ex vid syrliga ingredienser. Ta 1 msk vetemjöl till 2,5 dl grädde. Fetthalt 15 %.

  • Ingredienser

    Grädde, stabiliseringsmedel (karragenan). Kokbar. Ej vispbar. Produkten är behandlad vid ultrahög temperatur (UHT) för att få en längre hållbarhet jämfört med övrig färsk grädde.

  • Näringsvärde

    (per 100 g)

    Energi 700 kJ/ 160 kcal

    Fett 15 g

     varav mättat fett 9,6 g

     varav enkelomättat fett 3,7 g

     varav fleromättat fett 0,4 g

    Kolhydrat 4,2 g

     varav sockerarter 4,2 g

    Protein 3 g

    Salt 0,1 g

    Vitamin A  130 μg (16 % av DRI*)

    Vitamin B12  0,5 μg (20 % av DRI*)

    *Dagligt referensintag.