Mellangrädde 2,5 dl 27&

Vispbar mellangrädde för matlagning och dessert, kan användas till varm och kall matlagning samt till desserter. Förhöjer smaken i soppor, gratänger, såser och grytor. Eftersom fetthalten är låg kan i vissa fall redning behövas, t ex vid syrliga ingredienser. Ta 1 msk vetemjöl till 2,5 dl grädde. Grädden tar något längre tid att vispa än för grädde med en högre fetthalt. För bästa resultat kyl grädden väl innan. Fetthalt 27 %.

  • Ingredienser

    Grädde, kärnmjölk, syrad skummjölk, stabiliseringsme- del (karragenan). Kokbar. Vispbar. Produkten är värmebehandlad vid ultrahög temperatur (UHT) för att få en längre hållbarhet jämfört med övrig färsk grädde.

  • Näringsvärde

    (per 100 g)

    Energi 110 kJ/ 270 kcal

    Fett 27 g

     varav mättat fett 17 g

     varav enkelomättat fett 6,7 g

     varav fleromättat fett 0,6 g

    Kolhydrat 3,5 g

     varav sockerarter 3,5 g

    Protein 2,5 g

    Salt 0,1 g

    Vitamin A 240 μg (30 % av DRI*)

    *Dagligt referensintag.