Pulled pork med BBQ-sås

Långkokt pulled pork gjord på svenskt griskött. Kokt under lång tid enligt sous-vide metoden för att bli extra mört och saftigt. Det innebär att maten tillagas i en vakuumpåse för att bevara råvarornas naturliga arom, saftighet och vikt. Koktiden är oftast längre och temperaturen lägre än vid konventionell tillagning. Lägg köttet i en ugnssäker form, täck med folie och tillaga i 175°C mitt i ugnen i 30 minuter. Ta isär köttet och rör i BBQ-såsen som kommer med i paketet. Klart och bon appétit!

  • Ingredienser
    Ingredienser: Pulled pork: kött från gris, rapsolja, farinsocker, kryddor (chilipeppar, spiskummin, oregano, paprika) , salt, ananaspulver, lök, vitlök, potatisstärkelse, rökarom, maltvinägersextrakt, karamelliserat socker. BBQ-sås: vatten, farinsocker, tomatpuré, socker, SENAPSFRÖ, ättiksprit, färgämne (riboflavin, betakaroten, sockerkulör) , äppeljuice, salt, vitvinsvinäger (innehåller konserveringsmedel (E220)), modifierad potatisstärkelse, kryddor (chilipeppar, spiskummin, oregano, cayennepeppar), vitlök, lök, rökextrakt (ek), syra (äppelsyra), stabiliseringsmedel (E415), konserveringsmedel (E203, E211). Köttmängd: 91%. Fetthalt: 8,4%.
  • Näringsvärde

    (per 100 g)

    Energi 160 kcal/ 700 kJ

    Fett 8.4 g

     varav mättat fett 2.9 g

    Kolhydrat 4.5 g

    Protein 17 g

    Salt 1.3 g

    SUGAR 2.5 g