Vinmarinerad griskind

Långkok av svensk griskind. Kokt i vitt vin och örter under lång tid enligt sous-vide metoden för extra mört och saftigt kött. Det innebär att maten tillagas i en vakuumpåse för att bevara råvarornas naturliga arom, saftighet och vikt. Koktiden är oftast längre och temperaturen lägre än vid konventionell tillagning. Lägg köttet i en ugnssäker form, täck med folie och tillaga 175°C mitt i ugnen i 25 minuter. Klart och bon appétit!

  • Ingredienser
    Ingredienser: Griskind, vitt vin 9 %, salt, kryddor (svartpeppar, timjan, salvia, vitpeppar, ingefära, rosmarin, lagerblad) , socker, lök, grönsaksbuljong, vitlök, karamelliserat socker, naturlig arom (peppar), konserveringsmedel (E220) . Köttmängd: 89 %. Fetthalt: 4%.
  • Näringsvärde

    (per 100 g)

    Energi 480 kJ/ 120 kcal

    Fett 4 g

     varav mättat fett 1.5 g

    Kolhydrat 1 g

    Protein 16 g

    Salt 1.4 g

    SUGAR 0.6 g