Majskyckling

Djupfrysta bröstfiléer av majskyckling av svensk fågel. Klurar du på vad som är skillnaden mellan vanlig kyckling och majskyckling? Jo, majskycklingar är uppfödda på majs istället för vete, och får därför ett gulare skinn och ett mörkare kött. Men framför allt är majskyckling alldeles fantastiskt saftig, mör och smakrik, med mild sötma från majsen. Riktigt god och bra mat alltså. Filéerna kan tillagas direkt från frysen eller efter upptining. För bästa resultat rekommenderar vi att de tillagas efter långsam upptining i kylskåp.

  • Ingredienser

    Majskycklingbröstfilé 87 %, saltlake (vatten, salt). Köttursprung: Sverige.

  • Näringsvärde

    (per 100 g)

    Energi 430 kJ/ 100 kcal

    Fett 2 g

     varav mättat fett 0,7 g

    Kolhydrat < 0,5 g

     varav sockerarter < 0,5 g

    Protein 21 g

    Salt 0,7 g