Pulled beef med BBQ-sås

Långkokt pulled beef gjord på svenskt nötkött. Kokt under lång tid enligt sous-vide metoden för att bli extra mört och saftigt. Det innebär att maten tillagas i en vakuumpåse för att bevara råvarornas naturliga arom, saftighet och vikt. Koktiden är oftast längre och temperaturen lägre än vid konventionell tillagning. Lägg köttet i en ugnssäker form, täck med folie och tillaga i 175°C mitt i ugnen i 30 minuter. Ta isär köttet och rör i BBQ-såsen som kommer med i paketet. Klart och bon appétit!

  • Ingredienser

    Pulled beef: kött från nöt, rapsolja, salt, farinsocker, kryddor (chilipeppar, spiskummin, oregano), paprika, vitlök, lök, socker, kryddextrakt (chili). Köttmängd: 94 %. Fetthalt: 5,5 %. Köttursprung: Sverige. 

    BBQ-sås: vatten, farinsocker, tomatpuré, socker, senapsfrö, ättiksprit, färgämne (riboflavin, betakaroten, sockerkulör), äppeljuice, salt, vitvinsvinäger (innehåller konserveringsmedel (E220)), modifierad potatisstärkelse, kryddor (chilipeppar, spiskummin, oregano, cayennepeppar), vitlök, lök, rökextrakt (ek), syra (äppelsyra), stabiliseringsmedel (E415), konserveringsmedel (E203, E211).

  • Näringsvärde

    (per 100 g)

     

    Energi 600 kJ/ 140 kcal

    Fett 5,5 g

     varav mättat fett 1,6 g

    Kolhydrat 2,4 g

      varav sockerarter 1,5 g

    Protein 20 g

    Salt 1,4 g


    (BBQ-sås per 100 g)

     

    Energi 600 kJ/ 160 kcal

    Fett 0,4 g

     varav mättat fett 0 g

    Kolhydrat 35 g

      varav sockerarter 33 g

    Protein 1,1 g

    Salt 1,9 g