Pulled pork med BBQ-sås

Långkokt pulled pork gjord på svenskt griskött. Kokt under lång tid enligt sous-vide metoden för att bli extra mört och saftigt. Det innebär att maten tillagas i en vakuumpåse för att bevara råvarornas naturliga arom, saftighet och vikt. Koktiden är oftast längre och temperaturen lägre än vid konventionell tillagning. Lägg köttet i en ugnssäker form, täck med folie och tillaga i 175°C mitt i ugnen i 30 minuter. Ta isär köttet och rör i BBQ-såsen som kommer med i paketet. Klart och bon appétit!

  • Ingredienser

    Pulled pork: kött från gris, rapsolja, farinsocker, kryddor (chilipeppar, spiskummin, oregano, paprika), salt, ananaspulver, lök, vitlök, potatisstärkelse, rökarom, maltvinägersextrakt, karamelliserat socker.

    BBQ-sås: vatten, farinsocker, tomatpuré, socker, senapsfrö
    , ättiksprit, färgämne (riboflavin, betakaroten, sockerkulör), äppeljuice, salt, vitvinsvinäger (innehåller konserveringsmedel (E220)), modifierad potatisstärkelse, kryddor (chilipeppar, spiskummin, oregano, cayenne- peppar), vitlök, lök, rökextrakt (ek), syra (äppelsyra), stabi- liseringsmedel (E415), konserveringsmedel (E203, E211). Köttmängd: 91%. Fetthalt: 4,9%. Köttursprung: Sverige. 

  • Näringsvärde

    (per 100 g)

     

    Energi 550 kJ/ 160 kcal

    Fett 4,9 g

     varav mättat fett 1,3 g

    Kolhydrat 4,5 g

      varav sockerarter 2,5 g

    Protein 18 g

    Salt 1,4 g


    (BBQ-sås per 100 g)

     

    Energi 650 kJ/ 160 kcal

    Fett 0,4 g

     varav mättat fett 0 g

    Kolhydrat 35 g

      varav sockerarter 33 g

    Protein 1,1 g

    Salt 1,9 g