Rökt fläsksida

Långkok av svenskt rökt fläsksida med koreansk chili. Kokt under lång tid enligt sous-vide metoden för att bli extra mört och saftigt. Det innebär att maten tillagas i en vakuumpåse för att bevara råvarornas naturliga arom, saftighet och vikt. Koktiden är oftast längre och temperaturen lägre än vid konventionell tillagning. Lägg köttet i en ungssäker form, och tillaga i 175°C mitt i ugnen i 25 minuter. Klart och bon appétit!

  • Ingredienser

    Rökt fläsksida (fläsksida, vatten, salt, druvsocker, antioxidationsmedel (E331, E301), rökarom), vegetabilisk olja (raps), salt, kryddor (cayennepeppar, chilipeppar 0,%, ingefära, paprika), socker, lök, vitlök, jästextrakt, citronpulver, arom, färgämne (E160c). Kokt och rökt. Köttmängd: 86%. Köttursprung: Sverige. 

  • Näringsvärde

    (per 100 g)

     

    Energi 1400 kJ/ 330 kcal

    Fett 32 g

     varav mättat fett 13 g

    Kolhydrat 2,3 g

      varav sockerarter 1,3 g

    Protein 10 g

    Salt 2,6 g