Vinmarinerad griskind

Långkok av svensk griskind. Kokt i vitt vin och örter under lång tid enligt sous-vide metoden för extra mört och saftigt kött. Det innebär att maten tillagas i en vakuumpåse för att bevara råvarornas naturliga arom, saftighet och vikt. Koktiden är oftast längre och temperaturen lägre än vid konventionell tillagning. Lägg köttet i en ugnssäker form, täck med folie och tillaga 175°C mitt i ugnen i 25 minuter. Klart och bon appétit!

  • Ingredienser

    Griskind, vitt vin 9 %, salt, kryddor (svartpeppar, timjan, salvia, vitpeppar, ingefära, rosmarin, lagerblad) , socker, lök, grönsaksbuljong, vitlök, karamelliserat socker, naturlig arom (peppar) , konserveringsmedel (E220) . Köttmängd: 89 %. Fetthalt: 4 %. Köttursprung: Sverige.

  • Näringsvärde

    (per 100 gram)

    Energi 480kJ/120kcal
    Fett 4g
     varav mättat fett 1,5g
    Kolhydrat 1g
     varav sockerarter 0,6g
    Protein 16g
    Salt 1,g