Vinmarinerad oxkind

Långkokt oxkind gjord på svenskt oxkött. Kokt under lång tid i rött vin och lagerblad enligt sous-vide metoden för att bli extra mört och saftigt. Det innebär att maten tillagas i en vakuumpåse för att bevara råvarornas naturliga arom, saftighet och vikt. Koktiden är oftast längre och temperaturen lägre än vid konventionell tillagning. Lägg köttet i en ugnssäker form, täck med folie och tillaga i 175°C mitt i ugnen i 30 minuter. Klart och bon appétit!

  • Ingredienser

    Oxkind, rött vin 10 %, salt, socker, lök, kryddor (vitpeppar, timjan, lagerblad), vitlök, grönsaksbuljong, naturlig arom (peppar), konserveringsmedel (E220). Köttmängd: 87 %. Fetthalt: 8,8 %. Köttursprung: Sverige.

  • Näringsvärde

    (per 100 g)

    Energi 700 kJ/ 160 kcal

    Fett 8,8 g

     varav mättat fett 3,5 g

    Kolhydrat 0,9 g

     varav sockerarter 0,5 g

    Protein 16 g

    Salt 1,2 g