Braxen med het & syrlig majssallad
4 portioner
DU BEHÖVER:
4 dl bovetemix eller quinoa tricolore
2 st burkar majs á 340 g
20 st cocktailtomater
1 st rödlök
8 st fish cakes
1 st grön chili till garnering
Vinaigrette:
1 st pressad lime
1 tsk socker
1 msk grön curry pasta
4 msk neutral rapsolja
1 kruka mynta
GÖR SÅ HÄR:
1. Koka bovetemix eller quinoa enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Vinaigrette: mixa ihop hälften av myntan med limejuice, socker, grön curry pasta och rapsolja med en stavmixer. Smaka av med salt. För lite mer hetta kan du ha i mer grön curry.
3. Häll av majsen och stek på medelhög värme i rapsolja tills den får färg.
4. Skiva tomater, rödlök och grön chili fint.
5. Rör ner bovetemix/ quinoa och tomater i majsen.
6. Stek fish cakes på medelhög värme i rapsolja.
7. Servering: lägg upp bovetemix/quinoa, majs, tomater och fish cakes. Ringla över vinaigretten och toppa med rödlök, grön chili och mynta.
Klicka här och beställ hela receptet på Hemköp.