
Asiatiska vegobullar med bulgursallad
Testa att laga smakrika vegobullar med influenser från Östasien! Vegobullarna passar perfekt med en svalkande vitlökssås och bulgursallad med sällskap av mango, sojabönor och paprika. Detta recept är framtaget i samarbete med Vegomagasinet.
Portioner: 4
Tillagningstid: 15 min
Ingredienser:
- Vegobullar
- 1 st gul lök, finhackad
- 1 st riven färsk ingefära
- 1 st röd chili, finhackad
- 2 st vitlöksklyftor, finhackade
- 2 msk ljus sojasås
- 400 g formbar vegofärs
- Olja
- Bulgursallad
- 3 dl bulgur eller bovetemix
- 1 dl frysta sojabönor
- 2 dl fryst mango
- 1 st röd paprika, strimlad
- 1 st morot, fint strimlad eller riven
- 1 msk ljus sojasås
- 1 st lime, saften
- 1 msk riven färsk ingefära
- Salt och svartpeppar
- Vitlökssås
- 1 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
- 1 st vitlöksklyfta, pressad
- Salt och svartpeppar