Beluga Bourguignon
Bourguignon - en tidlös favorit i vegetarisk tappning! Vår beluga bourguignon är ett långkok som får puttra på spisen med linser, svamp och rödbetor som serveras med rostad potatis, gemsallad och inlagd syltlök. Beluga Bourguignon finns som köpklart recept på Hemköp.se
Portioner: 4
Tillagningstid: 60 min
Ingredienser:
- 0,5 dl tomatpuré
- 1 msk olja (till stekning)
- 1 st gul lök, finhackad
- 1 tsk torkad timjan
- 2 st stora morötter, grovt skurna
- 4 dl blötläggningsvatten
- 20 g torkad svamp (förslagsvis trattkantareller)
- 25 g smör
- 3 st stora vitlöksklyftor, finhackade
- 2 dl belugalinser, torkade
- 2 dl rött matlagningsvin
- 3 msk tamarisoja
- 2 msk dijonsenap
- 1 msk flytande honung
- 2 st torkade lagerblad
- 1,5 msk fond
- 900 g amandinepotatis, sköljd (hela)
- 5 st medelstora rödbetor, skalade och skurna fjärdedelar
- 1,5 msk olivolja (till potatis och betor)
- 5 nypor flingsalt (till potatis och betor)
- 2 st gemsalladshuvuden
- 320 g inlagd syltlök