Belugalinscurry med ris & raita
Smakrik och värmande belugalinscurry med ris och raita. Rätten kan enkelt göras vegansk genom att byta turkisk yoghurt mot vegansk crème fraiche eller yoghurt.
Portioner: 4
Tillagningstid: 35 min
Ingredienser:
- 1 st gul lök
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 msk riven ingefära
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk malda korianderfrön
- 2 tsk garam masala
- 1 tsk curry
- 0,5 tsk gurkmeja
- 0,5 tsk chilipulver
- 390 g krossade tomater
- 3 st lagerblad
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 250 ml vatten
- 250 g okokta belugalinser
- 250 ml kokosgrädde
- Salt och peppar
- Citronsaft
- Färsk ekologisk koriander
- 3 dl basmatiris
- Raita (yoghurtsås):
- 4 dl turkisk yoghurt eller vegansk crème fraîche
- 1 st gurka
- 1 st vitlöksklyfta
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk spiskummin
- 2 msk fryst koriander
- 2 msk fryst gräslök