Belugalinscurry med ris & raita

Smakrik och värmande belugalinscurry med ris och raita. Rätten kan enkelt göras vegansk genom att byta turkisk yoghurt mot vegansk crème fraiche eller yoghurt.

Portioner: 4 Tillagningstid: 35 min

Ingredienser:

  • 1 st gul lök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malda korianderfrön
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk curry
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 390 g krossade tomater
  • 3 st lagerblad
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 250 ml vatten
  • 250 g okokta belugalinser
  • 250 ml kokosgrädde
  • Salt och peppar
  • Citronsaft
  • Färsk ekologisk koriander
  • 3 dl basmatiris
  • Raita (yoghurtsås):
  • 4 dl turkisk yoghurt eller vegansk crème fraîche
  • 1 st gurka
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk fryst koriander
  • 2 msk fryst gräslök

Tillagning: