Gado Gado - Siri Barjes recept

Siri Barjes version av den indonesiska rätten Gado Gado, en sallad som vanligtvis görs på tempeh, grönsaker, potatis och jordnötsdressing. Här använder Siri istället ekologisk tofu och ris. En smarrig och enkel rätt värt att testas!

Portioner: 4 Tillagningstid: 35 min

Ingredienser:

  • 3 dl ekologiskt jasminris, sköljt
  • 400 g ekologisk tofu, skivad
  • 2 msk ekologisk rapsolja
  • 250 g cocktailtomater, delade
  • 1 st ekologisk gurka, skivad
  • 65 g ekologisk machésallat
  • 1 st ekologisk rödlök, skivad
  • 4 st ekologiska ägg, kokta
  • 150 g ekologiska hericots verts, blancherade
  • 1 dl ekologiska jordnötter, grovt hackade
  • Dressing
  • 1 dl ekologiskt jordnötssmör
  • 1 tsk ekologisk honung
  • 1,5 tsk röd curry
  • 2 msk ekologisk tamarisoja
  • 2 msk ekologisk limejuice
  • 2 st ekologiska vitlöksklyftor, finrivna
  • 4 msk vatten

Tillagning: