Galette med betor, brie & valnötter

Upptäck vårt smakrika recept på galette med blandade betor, brie och valnötter. En rustik paj som kombinerar höstens bästa smaker och passar lika bra till vardag som till helgens bjudning. Receptet ger 4-8 pajbitar.

Portioner: 4 Tillagningstid: 120 min

Ingredienser:

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 120 g kallt smör
  • 0,5 dl iskallt vatten
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • Fyllning:
  • 600 g gulbetor, polkabetor & rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 150 g färskost
  • 0,5 dl färsk ekologisk timjan
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 st schalottenlök, skivad
  • 0,5 st citron, skalet
  • Salt & peppar
  • 100 g brieost
  • 2 msk honung
  • 2 msk balsamvinäger
  • 50 g valnötter, grovhackade
  • 1 st ägg, uppvispat med lite vatten
  • Färsk ekologisk timjan för garnering

Tillagning: