Grillad vegansk smulpaj med vaniljglass
Paj funkar som dessert eller fika året om, men för att göra den extra somrig slänger vi på den på grillen! Fyllningen går att variera i en oändlighet men vi använder oss av frysta björnbär och en mix med mango, hallon och persika. Ljuvligt gott! Vår veganska smulpaj med vaniljglass finns som köpklart recept på Hemköp.se
Portioner: 8
Tillagningstid: 40 min
Ingredienser:
- 225 g frysta björnbär
- 225 g fryst mix mango, hallon och persika
- 0,5 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk majsstärkelse
- 0,5 st citron, juice och skal
- Smuldeg:
- 1,5 dl vetemjöl
- 2 dl havregryn
- 1 dl socker
- 150 g mjölkfritt margarin
- Tillbehör:
- 1 pkt vegansk vaniljglass