Grön shakshuka med ägg och avokado

Grön shakshuka

Röd shakshuka är en klassisk brunchrätt, men har du testat grön shakshuka? Istället för tomatsås gör vi en krämig sås på pesto och grädde som fylls med gröna favoriter så som purjolök, sparris och spenat. Allt toppas med ägg som får pocheras i såsen och serveras med bröd. 

Portioner: 4 Tillagningstid: 20 min

Ingredienser:

  • 2 msk olivolja
  • 1 st gul lök
  • 10 cm purjolök
  • 125 g färsk sparris
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad oregano
  • 175 g babyspenat
  • 2 msk vatten
  • 3 msk pesto genovese
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Salt & peppar
  • 1 tsk citronjuice
  • 6 st ägg
  • Bröd till servering
  • Förslag på toppings:
  • Avokado
  • Jalapeño
  • Riven parmesan
  • Sockerärtor
  • Färsk basilika eller mynta

Tillagning: