Kikärtscaesar
En kul variant på den klassiska caesarsalladen! Den krämiga kålbasen toppas med de traditionella krutongerna och parmesanflakesen som hettas upp med rostad sötpotatis, kikärtor och syrliga tranbär.
Portioner: 2
Tillagningstid: 40 min
Ingredienser:
- 1 st ekologisk sötpotatis, skuren i ca 1 cm tjocka skivor
- 150 g frysta kikärter, tinade och avtorkade
- 3 msk olivolja
- 1 msk tamarisoja
- 1 msk honung
- 0,5 st citron, juice
- 1 st vitlöksklyfta, finhackad
- Ceasardressad kålmix
- 325 g kålmix - rödkål och grönkål
- 100 ml caesardressing
- 1 msk dijonsenap
- Krutonger
- 2 skivor bröd, t.ex surdegsbröd
- 2 msk olivolja
- 1 msk smör
- Salladstillbehör
- 0,5 st ekologisk gurka, hackad
- 2 msk torkade tranbär
- 40 g hyvlad parmigiano reggiano