Kycklinggryta med soltorkade tomater och ris

Kycklinggryta med soltorkade tomater

Kycklinggryta är enkelt att laga, lite disk, smakar som en kram och perfekt som matlåda - är inte det allt man önskar av en rätt? Beskrivningen passar perfekt in på denna krämiga kycklinggryta som serveras med fluffigt ris.

Portioner: 4 Tillagningstid: 45 min

Ingredienser:

  • 900 g kycklinglårfilé
  • 3 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 5 dl vispgrädde
  • 200 g soltorkade tomater i balsamvinäger
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 st ekologisk citron
  • 2 dl finriven parmigiano reggiano
  • 60 g babyspenat
  • 3 påsar boil-in-bag jasminris
  • neutral olja och smör till stekning
  • bladen från 5-6 dragonkvistar, finhackade
  • salt och svartpeppar

Tillagning: