Kycklingköttbullar i röd currysås med ris, pickad gurka och edamamebönor

Kycklingköttbullar i röd curry

Mustiga kycklingbullar som får puttra i en krämig röd currygryta. Värmande, gott och perfekt om du har grönsaker liggandes i kylen eller frysen! 

Portioner: 4 Tillagningstid: 40 min

Ingredienser:

  • Kycklingköttbullar
  • 500 g kycklingfärs
  • 2 msk kycklingfond
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • neutral olja till stekning
  • Röd curry
  • 55 g röd currypasta
  • 250 ml kokosmjölk
  • 0,75 dl vatten
  • 2 msk tamarisoja
  • 1 st lime, pressad
  • Picklad gurka
  • 0,5 st ekologisk gurka
  • 2 dl snabbinläggning
  • Tillbehör
  • 3 dl ris
  • 65 g babyspenat
  • 250 g wokgrönsaker, tinade
  • 100 g sojabönor, tinade
  • 1 kruka thaibasilika
  • 1 kruka koriander
  • 4 msk rostade salta jordnötter, grovhackade

Tillagning: