Kycklingköttbullar med krämig risoni

Kycklingköttbullar med krämig risoni och parmesan. En härligt värmande vardagsrätt till hela familjen!

Portioner: 4 Tillagningstid: 45 min

Ingredienser:

  • Kycklingköttbullar:
  • 0,5 st gul lök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 st ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1,5 dl panko
  • 1 dl bladpersilja
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk olja till stekning
  • Krämig risoni:
  • 2 msk smör
  • 0,5 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl soltorkade tomater, hackade
  • 2 msk olja från soltorkade tomater
  • 250 g risoni
  • 500 ml vatten
  • 1 st kycklingbuljong
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl vispgrädde
  • 65 g babyspenat

Tillagning: