Lasagne på Nöt & grönt

Den perfekta vardagsfavoriten, matlådan eller söndagsmiddagen - alla älskar vi lasagne. Speciellt med vår färs Nöt & Grönt gjord på 50% nötkött, 25% morot och 25% blomkål. En lasagne att älska ännu mer!

Portioner: 6 Tillagningstid: 120 min

Ingredienser:

  • Köttfärsås:
  • 3,5 msk rapsolja
  • 1000 g Nöt & grönt
  • 2 st ekologiska gullökar, finhackade
  • 2 st stjälkar blekselleri, finhackade
  • 3 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 8 st salviakvistar med blad, finhackade
  • 1 tub ekologisk tomatpuré
  • 4 dl vatten
  • 2,5 dl rött matlagningsvin
  • 2 st ekologiska köttbuljongtärningar
  • Ostsås:
  • 50 g ekologiskt smör
  • 4 msk ekologiskt vetemjöl
  • 8 dl ekologisk mellanmjölk
  • 130 g riven mozzarella
  • 130 g parmigiano reggiano 12 månader, riven
  • Salt och peppar
  • Montering:
  • 18 st lasagneplattor fullkorn (ca 1 paket)
  • 1 dl riven mozzarella
  • 1 dl parmigiano reggiano

Tillagning: