
Lasagne på Nöt & grönt
Den perfekta vardagsfavoriten, matlådan eller söndagsmiddagen - alla älskar vi lasagne. Speciellt med vår färs Nöt & Grönt gjord på 50% nötkött, 25% morot och 25% blomkål. En lasagne att älska ännu mer!
Portioner: 6
Tillagningstid: 120 min
Ingredienser:
- Köttfärsås:
- 3,5 msk rapsolja
- 1000 g Nöt & grönt
- 2 st ekologiska gullökar, finhackade
- 2 st stjälkar blekselleri, finhackade
- 3 st vitlöksklyftor, finhackade
- 8 st salviakvistar med blad, finhackade
- 1 tub ekologisk tomatpuré
- 4 dl vatten
- 2,5 dl rött matlagningsvin
- 2 st ekologiska köttbuljongtärningar
- Ostsås:
- 50 g ekologiskt smör
- 4 msk ekologiskt vetemjöl
- 8 dl ekologisk mellanmjölk
- 130 g riven mozzarella
- 130 g parmigiano reggiano 12 månader, riven
- Salt och peppar
- Montering:
- 18 st lasagneplattor fullkorn (ca 1 paket)
- 1 dl riven mozzarella
- 1 dl parmigiano reggiano