Linsbolognese

Vad är det som puttrar på spisen? Linsbolognese såklart! En vardagsklassiker i vegetarisk tappning med mustiga smaker från tamari, dijonsenap och tapenade funghi. Passar utmärkt till pasta och om det förmodan blir rester över har du en perfekt matlåda!

Portioner: 4 Tillagningstid: 60 min

Ingredienser:

  • Soffritto:
  • 1 st stor morot, grovhackad
  • 2 st selleristjälkar, grovhackade
  • 1 st stor gul lök, grovhackad
  • 1 dl tomatpuré
  • Linsbolognese:
  • 4 st vitlöksklyftor, krossade
  • 2 st rosmarinkvistar
  • 2 nypor chiliflakes
  • 200 g tapenade funghi
  • 500 g ekologiska hela skalade tomater
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk honung
  • 4 msk tamarisoja
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 st parmesankant
  • 2 dl vatten
  • 1,5 dl ekologisk linsmix
  • rapsolja
  • Till servering:
  • 400 g pasta La Mafalda
  • riven parmesanost
  • smör

Tillagning: