Linsragu med parmesan & ruccolasallad - Siri Barjes recept

Siri Barjes recept på linsragu med pasta, parmesan och ruccolasallad. En smarrig vegetarisk rätt där belugalinser får spela huvudrollen i den mustiga och smakrika tomatsåsen. Perfekt att servera till middag!

Portioner: 4 Tillagningstid: 45 min

Ingredienser:

  • 400 g pasta mezze maniche
  • 4 dl belugalinser
  • 3 msk olivolja
  • 1 kruka basilika
  • 4 st vitlöksklyftor, skivade
  • 1 st stor gul lök, hackad
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g hela tomater i juice
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk ljus soja
  • 2 dl vatten (fyll tomatburken)
  • Parmesan
  • Ruccolasallad:
  • 1 påse ruccola
  • 2 msk olivolja
  • 1 st citron
  • Salt och peppar

Tillagning: