
Linsragu med parmesan & ruccolasallad - Siri Barjes recept
Siri Barjes recept på linsragu med pasta, parmesan och ruccolasallad. En smarrig vegetarisk rätt där belugalinser får spela huvudrollen i den mustiga och smakrika tomatsåsen. Perfekt att servera till middag!
Portioner: 4
Tillagningstid: 45 min
Ingredienser:
- 400 g pasta mezze maniche
- 4 dl belugalinser
- 3 msk olivolja
- 1 kruka basilika
- 4 st vitlöksklyftor, skivade
- 1 st stor gul lök, hackad
- 0,5 tsk chiliflakes
- 3 msk tomatpuré
- 500 g hela tomater i juice
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 2 msk ljus soja
- 2 dl vatten (fyll tomatburken)
- Parmesan
- Ruccolasallad:
- 1 påse ruccola
- 2 msk olivolja
- 1 st citron
- Salt och peppar