Pasta med kronärtskocka, basilika och parmesan
Vem älskar inte en krämig pasta? Testa att laga Siri Barjes recept på pasta med kronärtskockor, mascarpone och parmesan. Vi lovar dett blir en ljuvlig middag!
4 portioner
Tillagningstid: 20 min
DU BEHÖVER:
400 g pasta la chitarra
2 burkar inlagda kronärtskockor
5-6 vitlöksklyftor, finhackade
250 g mascarpone
1 bit ekologisk Parmigiano Reggiano
1 kruka ekologisk basilika
Salt och peppar
Olivolja
GÖR SÅ HÄR:
1. Koka pastan al dente i välsaltat vatten. Spara lite av pastavattnet.
2. Häll lite olja från kronärtskockan i en het panna.
3. Stek kronärtskockorna tills lätt gyllene, ta ur dem ur pannan och halvera dem.
4. Stek vitlöken mjuk i lite olivolja. Tillsätt de halverade kronärtskockorna, stek 1 min.
5. Tillsätt mascarpone till pannan och koka ihop till en sås. Smaka av med salt och peppar.
6. Vänd ned pastan i pannan med lite pastavatten. Låt koka en minut och riv sedan ned massor av parmesan.
7. Hacka basilikan och vänd ned den.
8. Servera med extra parmesan och olivolja.
Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.
Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.