
Semlor med rostad mandel
Semla eller fastlagsbulle, kärt barn har många namn! Här serveras ett recept på klassiska semlor med fluffigt vispad grädde och krämig mandelmassa med rostade mandlar.
Vill du baka mjölkfria semlor? I detta recept kan du enkelt byta ut mjölken till alternativ som mjölkfritt smör, växtbaserad dryck och visp. Du kan även byta ut mandlarna till rostade frön för en nötfri semla.
Portioner: 12
Tillagningstid: 90 min
Ingredienser:
- 2 dl mjölk, 3%
- 25 g torrjäst
- 7 dl vetemjöl
- 1 st ägg
- 1 krm salt
- 1 msk kardemumma, stött
- 1 dl strösocker
- 100 g rumsvarmt smör
- 3 dl vispgrädde
- Florsocker till pudring
- Pensling:
- 1 st uppvispat ägg
- Fyllning:
- 200 g mandelmassa
- 200 g mandel, oskalad
- 0,5 dl florsocker
- 2 dl mjölk
- 1 krm salt