Spicy tuna med vitkålssallad

Ett garanterat lyft för den klassiska tonfisken på burk är denna krämiga tonfiskröra, smaksatt med het srirachamajonnäs. Släng ihop en sötsyrlig sallad på vitkål, äpplen och kikärtor och du har en enkel, god och elfri middag.

Tips! Gott att servera med våra knäckesticks med havssalt och sesamfrön! Eller annat smarrigt bröd du har hemma i skafferiet.

Portioner: 4 Tillagningstid: 30 min

Ingredienser:

  • Tonfiskröra
  • 340 g tonfisk i vatten
  • 500 g cottage cheese naturell
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk sriracha
  • 2 st salladslök
  • 1 st lime
  • Vitkålssallad
  • 440 g strimlad vitkål- och morotsmix
  • 380 g kikärtor, kokta
  • 2 st äpple royal gala
  • 1 dl russin
  • 2 st lime
  • 2 msk koriander, fryst
  • 1,5 msk tamarisoja
  • 1 msk muscovadosocker
  • 400 g cocktailtomater
  • 150 g salladsmix
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning: