Siris tomatbakade pasta med ricotta & basilika
Siris recept på en smakrik och god tomatbakad pasta med ricotta, mozzarella, parmesan och färsk basilika! Inspirationen till den goda vardagsrätten kommer från en amerikansk-italiensk maträtt som heter ugnsbakad ziti och är en rätt som Siri älskar. Och kolla hur enkelt det är att inte tänka på maten!
4 portioner
DU BEHÖVER:
2 gula lökar, finhackade
5 vitlöksklyftor, hackade
4 msk ekologisk olivolja
1 nypa chiliflakes
1 msk tomatpuré
1 tetra krossade tomater à 390 g
1 tetra passerade tomater à 390 g
500 g pasta trottole all’uovo
100 g riven mozzarella
100 g färsk ricotta
1 bit parmesan, finriven
1 kruka ekologisk basilika, bladen plockade
GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Stek lök, vitlök och chili mjuk i oljan i ca 10 min utan att det tar färg.
3. Tillsätt tomatpuré och stek ca 3 min.
4. Häll på krossade och passerade tomater samt skölj ur tetrorna med en skvätt vatten.
5. Salta och låt koka försiktigt i ca 20 min.
6. Koka pastan 1 minut kortare än vad det står på paketet, häll av pastan.
7. Blanda pastan med hälften av tomatsåsen.
8. Smörj en form med olivolja. Tillsätt hälften av pastan och täck med resten av tomatsåsen.
9. Klicka ut hälften av ricottan, hälften av mozzarellan och hälften av parmesan.
10. Täck med ett lager pasta och täck med resten av osten.
11. Baka i ugnen i ca 20 min, sätt gärna på grill de sista 5 minuterna.
12. Servera med färska basilikablad.
Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.
Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.