Vegetarisk currygryta med kikärter, kokosmjölk, koriander, chili och ris

Vegansk currygryta med kikärter

Värmande, mättande och mumsig kikärtsgryta är den perfekta middagen som bara blir godare i matlådan! Med våra frysta kikärter blir det dessutom ännu smidigare. Detta recept är framtaget i samarbete med Vegomagasinet.

Portioner: 4 Tillagningstid: 20 min

Ingredienser:

  • 1 msk rapsolja
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 300 g fryst broccoli
  • 1 st paprika, strimlad
  • 1 msk gul curry
  • 1 msk ljus sojasås
  • 5 dl kokosgrädde
  • 400 g krossade tomater
  • 500 g frysta kikärter
  • 0,5 dl jordnötssmör
  • Salt
  • Till servering:
  • Blomkålsris eller basmatiris
  • Färsk koriander
  • Hackade ekologiska jordnötter

Tillagning: