Krämig pasta puttanesca med riven parmesan

Vegetarisk pasta puttanesca - Siri Barjes recept

En italiensk klassiker, fast i Siri Barjes vegetariska tappning! Stjärnan i rätten är våra San Marzano tomater som är grunden till en smakrik tomatsås tillsammans med oliver, kapris och persilja. Perfekt som vardagsmiddag eller när du vill bjuda på något extra gott!

Portioner: 4 Tillagningstid: 20 min

Ingredienser:

  • 1 burk San Marzano tomater
  • 4 msk ekologisk olivolja
  • 1 st ekologisk gul lök, fint hackad
  • 4 st ekologiska vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 msk ekologisk tomatpuré
  • 1 nypa chilipulver
  • 1 dl ekologisk olivmix, urkärnade och delade
  • 0,5 dl ekologisk kapris, urkramade
  • 400 g Mafalda pasta
  • 1 kruka ekologisk persilja, hackad
  • 1 st ekologisk citron, rivet skal och delad
  • 1 bit ekologisk Parmigiano Reggiano

Tillagning: