Vegetarisk tacosallad
Tacos är en favorit hos många av oss, men har du testat att göra en taco bowl? Variera din tacos och laga denna sallad med kryddig vegofärs, het jalapeñomajo och syrlig mangodressing. Den kommer att bli succé på fredagskvällen, eller alla andra kvällar i veckan!
Portioner: 4
Tillagningstid: 30 min
Ingredienser:
- 400 g vegofärs
- 30 g taco kryddmix
- 1 dl vatten
- neutral olja till stekning
- 125 g frysta sojabönor
- 450 g salladsmix isberg & frisé
- 1 st ekologisk gurka, hackad
- 250 g ekologiska cocktailtomater, skurna
- 1 kruka ekologisk koriander
- Vinägerlök
- 1 st rödlök, tunt skivad
- 1 dl rödvinsvinäger
- Het jalapeñomajo
- 220 ml klassisk aioli
- 1 st lime, pressad
- 60 g nacho jalapeño, avrunna
- Syrlig mangodressing
- 225 g fryst mango, tinad
- 3 st lime, pressad
- 2 msk honung